A Student? No Longer !!!!

Hahahaha…….Haahahaha…….tepat jam 6 petang, 29 Mac 2008 lepas…Berakhirnya penantian dan lepasnya beban aku sebagai seorang pelajar !!! Perjalanan yang terlalu panjang…sometimes menyeksakan….hehehe.. sound like i’m actually attended a military course jer kan? but saper yg part timer study ni…musti setuju!!

But while driving back home… beside a big smile of mine… there was wrinkles in my forehead when a small voice in my head keep asking, what’s next????

Advertisements

Just a ponder

Mengapa apabila seseorang menginginkan sesuatu yang lain dari yg lain, org akan terus melabelkannya sebagai bermimpi di siang hari atau berangan-angan atau mustahil atau kata2 lain yang sewaktu dengannya… Apakah maksud mustahil itu sebenarnya? Adakah ianya mengambarkan sesuatu yg tidak akan dapat diperolehi? atau sesuatu yg sukar tapi mungkin? Tapi bukankah ada yang berkata, tiada apa yang mustahil? Jadi di mana letaknya kategori keinginan seseorang pada sesuatu yg dikatakan”mustahil”? Atau adakah ianya hanya sesuatu yg sukar dicapai, tapi mungkin terjadi dengan usaha dan izin Allah? Maka tidak patut sesorang yg menginginkan sesuatu yg “mustahil” ini dipatahkan semangatnya…

Unsuccessful love life …what will u change if u can turns back times

To have a thought of driving without having any sounds from your car stereo freak me out. . Huhuhu..i’m really against silence while driving!!! Oh, ya… topic pagi ini di Hangat.fm membincangkan pasal putus cinta..hahaha … a right topic to recall back the conversations I had with my buddy previous month back…uhh…dah lama rupanya….

My buddy really in loved with this guy… she’s pretty, clever and kind person which without any doubt that other guys in university was lined up for her. But she chooses this guy and end up hurt. However, she is now happily married but talking back about those days, “If I can turns back times, I will not choose to love that man ever”. How about you? Nope…i dun intend to change anything.. That was my 1st replied to her. Why? (This question might pop out coz I’ve been known to have a long history of unfinished love business among my friends). Coz , I’ve done enough. I cried, I get angry, I win back, I reject, I cursed (opss), I forgive and some sort forget … so nothing more left to be regret and if I can turns back time… I will do nothing to change.

Maybe she had something that doesn’t finished back then. Maybe, she can forget but never forgive… or may be it works the other way round… or actually the matter of finish or unfinished business we deal with… What is the perfect way to deal with this issue? Or there is actually no specific way that we can pick and apply from the text book? What say you?

p/s: To think again, if I really can turns back time…. There is 1 thing I wish to do… I want to give my ex, a really hard punch right to his chest!!! Hahaha .. That punch will be dedicated to my father for changing his mind to accept my ex when his instinct is actually right.

Hidup hari ini kerna pilihan yg kita mungkin buat…

Memandu balik dari kelas MBA pada hari sabtu lepas… lega kerana presentation yg menghantui selama 2 minggu itu telah berakhir… sambil melayan lagu dari radio Hangat.fm….tiba2 persoalan ini muncul…jika dalam satu masa, terdapat 2 pilihan yang dibuat… 1. Peluang untuk mengembara seluruh dunia 2. “Prince charming” waiting for me to say “i do” … huhuhu….nak pilih mana ya? and without hesistance… i choose no. 1. and while having our dinner (my sister and me), i told her my thought … and straight away, she said. ” That is why you are still single and stop asking why you are not the one who get into ‘i do” business”. Yahh… maybe she is right… Maybe,the way you live your life now is based on choices that we may choose…are you?

Election !!!!

Election dah nak dekat…..semua orang bercakap pasal election…TV, radio, media cetak…semuanya citer pasal politik…. walaupun aku agak ignorance tentang politik..except for the election… berkobar2 nih!!! But i’ve become irritated bila wakil2 rakyat ni masa ni lah baru nak tunjuk muka….pastuh ramai plaks kekawan yg sibuk nak tanya hang sokong siapa ah? Pastuh sibuk nak tanya pendapat on certain parti… Parti A rasanya2 boleh ke memerintah nanti… nanti kalau memerintah, jadi “katak bawah tempurung plak” ini x leh, ini x leh… Tapi kalau sokong parti B…rasanya macam dah hilang seri coz dah lama…. agak2 tahun ni pasti A bley menang x? Walalaa …. apa yg susah2 sangat..apo yg pening2 sangat? tanya diri sendiri dan tgk ngan mata sendirilah….apa yg insan2 politik dan parti2 ni dah buat? based on that, buatlah keputusan… UNDI kan di tangan anda.. dan jgn gundah gulana kan diri… jika dengan 1 undi tu maybe x dapat mengubah tampuk memerintah negara… at least ngan 1 undi boleh ubah org yg memerintah di kawasan anda..jadi senyap2, pi lah mengundi … jgn senyap2 x menjalankan tanggungjawab sebagai rakyat MALAYSIA!!