Double Joy !!

2 of my younger cousins get married last week in one “kenduri”, a history in our family and to our kampung. After some arguments, we sticked to the erlier plan. Konvoi reramai dalam hari yg sama ke 2 rumah pengantin perempuan, satu kat Parit and satu lagi di Ipoh. Dragging along pengantin Ipoh ke Parit dulu. iskk…mmg nampak kelakar, tapi jalan jerlah!!!

Pagi2 lagi, my Mak Ndak called asking me to be Driver Pengantin. Huh, mana ader driver Pengantin org Pompuan? Bawa 2 pengantin Lelaki plaks tuh…..and finally, 13 kereta memulakan perjalanan yg panjang untuk hari itu…..and pesan mak pengantin lelaki pada aku..bawa elok2 keter pengantin yer…ahaksss….terus aku jadi pemandu berhemah hari itu!!!

1st destination, Parit. it took us almost 3 hours to reach rumah pengantin perempuan. Tok Kadi dah tunggu nak dekat 30 min. Can’t wait till all cars reached the house, Tok Kadi start lah majlis…..penuh satu umah dengan org tepeng….keter yg baru sampai, semua kena tunggu luar coz dah x muat umah. Cian Tok Kadi tu, try buat lawak ngan my cousin coz dia mmg nervous sangat but i think he just busy to focus on the akad. Selamat!!! semua bersedia nak makan…..tapi yg x bestnya…keter aku ngan 2 keter lagi kena bergegas ke Ipoh yg akan ambik masa dalam 2 jam lagi from Parit coz dah janji pengantin sampai kul 1 petang!

Lupa dengan motto pemandu berhemah…aku pecut bawa the other pengantin coz dia nak kena tukar baju lagi and jam dah nak dekat kul 12. Sampai dalam kul 1 petang, singgah di Masjid berdekatan dengan rumah pengantin perempuan, we stop to change. Yg sampai di masjid tu hanya keter aku ngan keter kakak pengantin. Yong, pandai ikat sampin biar ader bunga kat tepi ni x? asking my cousin. Dushhh…aku x kawen lagilah, and aper yg org pompuan tahu pasal ikat sampin??? semua pandang2 coz yg ader semua perempuan dan kanak2….dengan muka x malu, panggil sorang pak cik yg baru tongkat motor utk pi solat zuhur, minta ikatkan sampin! wallahh….nak jadi rezeki, pakcik tu terror plaks ikat sampin ader bunga2…..hahahaha..sampai kat rumah pengantin pompuan…hanya keter pengantin jer sampai….aku, adik pompuan aku,pengantin dan pengapit pengantin yg baru form 4…pengantin plaks pakai selipar, kasut kat keter lain….dengan kuasa aku sebagai org paling tua masa tuh…aku suruh dia duk jer dalam keter sampai keter lain sampai coz kalau dia turun jer…musti org start kompang…..x naya??? Apapun…semua selamat…walau sampai abis kenduri, hanya 9 kereta selamat sampai, 2 kereta tinggal kat Parit, 1 kereta lambat 1 jam coz sesat and 1 lagi x sampai2.

And esoknya adalah majlis kat belah lelaki (family kitaorang kat Kampung Pauh, Taiping)..hehehe..apapun, semua settle …..Alhamdulillah.

p/s: Teringat dengan keluhan adik perempuan aku dekat cousins kitaorang yg kawen arituh (diaorang sebaya dan hanya adik aku jer yg x kawen lagi dalam batch diorang. Naper korang kawen awal yer? Laki plaks tuh…tinggal aku sorang jer….Aku hanya tersenyum….dalam hati,”Welcome to my club, little sister!”

Advertisements

KUM – DREAM

I should’ve been blind, to keep me from loving you
Why did I see the beauty inside of you?
It’s too late for me, you’ve already spread inside me
No matter how I try to wash and erase you, you spread all over my body
Slowly this pain makes me weary
I straighten my back, trying not to collapse
The world tells me I shouldn’t dream
I don’t be given any hope or love from you
I shouldn’t be able to dream, so my breathing won’t stop
Instead of leaving me here with you, take me away
I didn’t dream, I would be able to live
When I start to dream, I start to love
And matter all become harder to bear
I straighten my back, trying not to collapse
The world tells me I shouldn’t give
I won’t be given any hope or love from you
From wanting you so much, I become greedy
Now I want to be happy
No matter how I try to give up on you
My eyes always stop when they see you, and dream
Slowly this pain makes me weary
I straighten my back, trying not to collapse
The world tells me I shouldn’t dream
Any hope or love
Won’t be given to me

Ahakssss…..Fuhh …dushhhhh …an arrow straight to my heart ..blink.

Back Again From Monsoon Cup 2007

I’m back again to KL after 12 days away to Kuala Terengganu. Huhuhuh..it might be my last event coz next year, Group Marketing will no more exist! erkkk…..

Oh, ya! Terengganu…..Terengganu…besides the event itself, i loved Kuala Terengganu actually. For the sea….. i wish i can have my house there instead…. and i bet, i knew a lot of where to find good food at Terengganu (kalah jie!!…hehhehe) ….and not to forget, new friends so i can plan my next trip there with their help!! anybody, nak pi candat sotong next year? just inform me, k….

and for now, i’m enjoying my time at my “no work anymore” office …and eargerly waiting for my year end trip ……..hohohohoh ……..

——Just me and the beach, relaxing——-