Aidilfitri 2007

Ini tahun ke 27 aku sambut Raya…..Harapnya masih diizinkan Allah untuk sambut Ramadhan dan Aidilfitri tahun hadapan.Emhhh…basically, raya tahun ni mmg sama jer ngan tahun sebelumnya……Tapi yg different skit ialah :

1. Tahun ni mak aku telah membeli set sofa baru yg agak “gah” tapi asyik bertutup ngan kain coz kucing kat umah asyik nak cakar..hehehe…x sesuai!! Langsir x jahit yg baru coz anak dara mak hanya sampai kat umah 2 hari sebelum raya.

2. Adik laki aku yg 2nd last kena marah ngan ayah aku 2 hari sebelum raya coz x balik straight ke umah dari hostel…..iskk..isskkk..merayap ngan kekawan dia kat ipoh

3. Tapi mamat tu jugalah yg tiba2 tahu anyam ketupat!! huhuhu….bukan apa, keluarga aku semua x reti anyam ketupat except ketupat palas….so, tahun ni kami ader ketupat nasi atas meja ngan kuah kacang..heheh

4. Tahun ni aku beli bunga api ngan mercun, so excitedlah kitaorang main memalam raya tuh….ngalah budak kecik!

5. Tahun ni banyak kuih raya coz aku ngan adik aku banyak main “tunjuk” kat KL.

6. Open House kat umah aku di raya ke-2 (mmg tradisi) ada terima kunjungan sanak saudara yg jauh yg tahun sebelumnya x pernah datang

7. Tapi yg teruknya ialah tahun ni, tiba2 makcik2 aku ngan pakcik aku even cousins aku sebok tanya bila nak makan “nasi minyak” aku…huhuhu…depa tahu x aku mmg x masak nasi minyak raya2 ni..hahaha…..cis2…aku tahulah cousin2 aku yg baya aku semua dah ader anak, yg tahun ni ngan next year nak kawen semua batch2 adik2 aku….huh!! tekanan btoi!

Ini gambo raya kami tahun ni ….

“Ayah aku tgk gambar ni dan tanya..agak2 bila nak tambah sorang lagi dalam gambar ni? hehee..aku ngan tersengihnya….nanti no. jadi ganjil…x lawa!!! dushhhh”

Advertisements

Buka Pose 2007 -Cyberview Lodge-

Rasanya ini tahun ke-2 geng2 kitaorang berkumpul untuk berbuka pose …..last year, buat di rumah Aini…..mostly semuanya ada..tapi tahu ni, nampaknya hanya kami berlima sahaja…..Aku + adik beradik, jie and family, Farah and family, ika and siti….Punya cari tempat nak berbuka pose, end up, kitaorang berkumpul kat Cyberview Lodge…..not bad…the food was good..the view..muhahaha..best2…lain kali boleh pergi lagi…..sembang+ makan + melayan kerenah bebudak kecik aka anak jie + Farah….lupa nak snap gambo….ini jer yg ader utk kenangan…..


– Fahim & Muadz….Sugar collecter !! –


– Hai! Saya Ziyad –


– 2 Ibu orang + 1 Wife to be + 2 Single Mingle Lady –

Shopping Raya!!!

Huhuhu…ramainya orang!!! Panas plaks tuh!!! Sedapnya kalau dapat minum teh-O-ais!!…hahahah…dugaan di bulan pose + galak pi shopping raya last sunday!!!

After 30 min keluar awal sebab x dapat jawab 2 sub-soalan paper Entrepreneur last saturday….so, kira nak lepas geram pi shopping raya on sunday. So, pergilah dengan adikku dan Fiza, opismate. Park keter kat opis, naik train pi Masjid Jamek, maka bermulalah journey kitaorg menyelit dan berebut dengan org2 ramai yg mempunyai tujuan yg sama…Dari masjid jamek ke Jalan TAR, Pertama , SOGO…aduhhh..semuanya diredah. At the end of the day, aku manage beli 1 selendang bling2 yg nak di match ngan baju bling2 aku …angkut 2 tudung bawal and earing…heh!!! ader kaitan ker? Tapi yg pastinya, x leh lawan fiza yg telah mengangkut hampir 8 helai tudung!! Hang nak jual balik ka Fiza??

Pengajaran yg aku dapat…..Baju raya kedua aku akan di beli di tempat ber aircond!!! Yes!!!